Вклученост на родители во Меѓународно училиште Максимилијан - Скопје
Подобрување на образовниот процес преку партнерство со родителите

Добредојдовте во заедницата на Меѓународно училиште Максимилијан - Скопје, каде што веруваме дека успехот на нашите ученици е заеднички напор помеѓу наставниот кадар и семејствата. Во Меѓународно училиште Максимилијан - Скопје, разбираме дека родителите се составен дел од образовниот процес и постојано го поттикнуваме нивното активно учество во образовниот процес.


Нашите родители се постојано поттикнати активно да се вклучат во секојдневието на своите деца и со тоа да изградиме силна врска помеѓу учениците, наставниот кадар и родителите. Ви благодариме што сте дел од заедницата на Меѓународно училиште Максимилијан.

Во Меѓународно училиште Максимилијан – Скопје, веруваме дека образовниот процес е партнерство помеѓу училиштето и домот. Во Меѓународно училиште Максимилијан – Скопје, веруваме дека вклучените родители се клучни во развојот на самоуверени, мотивирани и успешни ученици. Нашето училиште креира средина во која родителите се вреднувани и добредојдени да се вклучат активно во образовниот процес на своите деца.

Има бројни можности за родителите да се вклучат во заедницата на Меѓународно училиште Максимилијан – Скопје, и тоа од волонтирање до активно учество во Асоцијацијата на Родители и Наставници. Еве начини на кои можете да придонесете во заедницата:

  • Можности за волонтирање: Без оглед дали станува збор за училишни настани, екскурзии, посети, Вашето учество ќе направи голема разлика.њ
  • Родителски средби: Редовно присуствувајте на родителски средби, како би можеле да дискутирате за напредокот на Вашето дете, да споделите искуства и да соработувате со наставниците во креирање стратегии кои ќе го подобрат образовниот процес на Вашето дете.
  • Работилници и семинари: Придружете ни се на едкативни сесии на различни теми кои вклучуваат развој на детето, стратегии за учење и добросостојба, креирани со цел родителите да се здобијат со знаење и алатки.
  • Фидбек и предлози: Меѓународно училиште Максимилијан – Скопје ги вреднува сите предлози и фидбек од родителите. Споделете ги со нас идеите и фидбекот и на тој начин помогнете ни да го подобриме образовниот процес.

За да го поттикнеме учеството на родителите, на нашите родители им нудиме низа ресурси како би можеле активно да се вклучат во образовниот процес на своите деца. Ова вклучува пристап до е-порталот за родители информативен весник и прирачници за потткнување на учењето дома.

Вклученоста на родителите е темел на културата на Меѓународно училиште Максимилијан – Скопје Веруваме дека со заедничка соработка, можеме да создадеме образовна средина која ги охрабрува нашите ученици да напредуваат академски, социјално и емоционално. Вашето учество и поддршка како родител се од непроценливо значење за нас и со нетрпение очекуваме да изградиме силна и позитивна врска со секое семејство.

Препознавајќи ги гледните точки на родителите и нивната перспектива, ги охрабруваме сите родители да се вклучат во процесот на донесување одлуки. Преку советите на родители и фидбек – сесии, Вашето мислење може да помогне во креирање на училишните политики, развојот на наставната програма и целокупната средина за учење. Овој пристап гарантира дека нашиот образовен процес се усогласува со потребите и очекувањата и на учениците и на нивните семејства.

Меѓународното училиште Максимилијан организира многубројни настани во текот на годината, обезбедувајќи прекрасни можности за родителите да се вклучат во училишната заедница. Од културни фестивали и спортски денови до уметнички и научни саеми, овие настани ги слават талентите на нашите ученици и негуваат чувство на припадност во заедницата. Учеството во овие настани не само што ги поддржува интересите и достигнувањата на Вашето дете, туку и ги зајакнува заедничките врски што го прават нашето училиште посебно место за секое семејство.

Вашето учество во образованието на вашето дете се протега и надвор од училишниот двор. Вклучувањето во разговори за нивното учење, охрабрувањето на нивните интереси и обезбедувањето поддржувачка домашна средина се клучни за нивниот академски и личен раст. Нудиме ресурси и насоки за тоа како можете ефективно да го поддржите учењето на вашето дете дома, зајакнувајќи ги вештините и вредностите што ги стекнува на училиште.

Партнерството помеѓу родителите и Меѓународното училиште Максимилијан има длабоко и трајно влијание врз успехот на нашите ученици. Заедно, можеме да создадеме средина која не само што поддржува академска извонредност, туку и ги негува вештините и вредностите потребни за доживотен успех и среќа. Вашиот ангажман, поддршка и соработка се од непроценлива вредност за нас, и ние сме посветени на негување на ова партнерство во корист на нашите ученици и на целата училишна заедница.

Ве покануваме да станете активен член на нашата училишна заедница. За повеќе информации за тоа како можете да се вклучите, Ве молиме контактирајте го нашиот координатор или посетете ја нашата училишна канцеларија. Заедно, можеме значително да влијаеме врз образовното патување на нашите ученици