За нас

Добредојдовте во Меѓународното училиште Максимилијан, oбразовна институција основана во 2009 година. Нашето патување започна како приватна гимназија, а на големиот интерес на насшите клиенти се прошири и во основното образование.

Низ нашата историја, ја имавме привилегијата да образуваме ученици од различни делови на Светот, вклучувајќи  Катар, Венецуела, Канада, Албанија, Косово, САД, Австралија, Дубаи, Бугарија, Србија, Турција, Романија, Грција, Англија, Шведска , Молдавија и пошироко. Нашите дипломи имаат меѓународно признание, овозможувајќи им на нашите ученици да го продолжат образованието ширум светот. Нашиот посветен наставен кадар е посветен на континуиран професионален развој, обезбедувајќи најквалитетно образование. МУ Максимилијан гордо ги негува силните врски со локалната и глобалната заедница, а нашите сестрински училишта во Северна Македонија и во Пакистан се доказ за нашата посветеност на глобалното образование. Наставата во нашето училиште се изведува во мали паралелки ученици, овозможувајќи им индивидуален пристап на сите уленици. Наставата се изведува на англиски јазик, а ние нудиме поддршка за учениците кои се соочуваат со јазични предизвици. Ние сме страсни поборници за инклузивно образование, верувајќи во моќта на различноста и вредноста на уникатното патување на секој студент. Во Меѓународното училиште Максимилијан, нашата мисија е да обезбедиме образование од светска класа што ќе им овозможи на учениците да го достигнат својот целосен потенцијал и да направат значајно влијание во светот кој постојано се менува. Придружете ни се на ова извонредно образовно патување, каде можностите се безгранични, а успехот не познава граници.
Добредојдовте во Меѓународното училиште Максимилијан!

Место за учење и живот

Мисија

Мисијата на Меѓународното училиште Максимилијан е да создраде генерации од ученици кои постојано ќе се обидуваат да го подобрат светот преку знаење, истражување и размислување. Нашето училиште е посветено на промовирање на заедница на независни ученици кои се свесни за нивната улога и одговорности во модерниот свет. Учениците во Меѓународното училиште Максимилијан се: 

- Полни со знаења

- Мислители 

- Комуникатори

- Принципиелни 

- Ученици со отворен ум 

- Грижливи

- Преземачи на ризик 

- Избалансиран 

- Рефлективни

Акредитации

  1. Акредитација бр. 11-440 Издадена од Министерство за образование на Република Северна Македонија.
  2. Меѓународното училиште Максимилијан е светско IB училиште акредитирано за програмата за одделенска настава (PYP)
  3. Меѓународното училиште Максимилијан е акредитирано од Центарот за образование на возрасни за спроведување на програми за компјутерска писменост и основни компјутерски вештини.

Визија

ЕДНАКВИ МОЖНОНОСТИ ЗА УПИС И ИНДИВИДУАЛЕН ИЗБОР НА ЛИЧНА НАДОГРАДБА

ОБРАЗОВАНИЕ КОЕ ИМ НУДИ ПОГОЛЕМИ МОЖНОСТИ НА УЧЕНИЦИТЕ ДА БИДАТ КОНКУРЕНТНИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ

СТЕКНУВАЊЕ СО ПОТРЕБНИТЕ ЖИВОТНИ ВЕШТИНИ КОИ СЕ СУШТИНСКИ ВО СОВРЕМЕНОТО ОПШТЕСТВО

ПРИМЕНА НА КВАЛИТЕНТНО ОБРАБОТЕНИ НАСТАВНИ ПЛАНОВИ И ПРОГРАМИ

ЕДНАКВИ ОБРАЗОВНИ МОЖНОСТИ ЗА СИТЕ ДЕЦА

Последни натписи

Меѓународно училиште Максимилијан е училиште кое е посветено да им обезбеди на учениците висококвалитетно образование фокусирано на глобално ниво. Нашата мисија е да ги поттикнеме учениците да станат одговорни глобални граѓани кои се опремени да направат позитивно влијание врз светот.

Разбираме дека во денешниот меѓусебно поврзан свет, поважно е од кога било да им се обезбеди на учениците знаења, вештини и ставови неопходни за успех во сè покомплексен и разновиден свет. Затоа нудиме наставна програма која го нагласува развојот на критичкото размислување, меѓукултурното разбирање и глобалното граѓанство.

Нашите ученици имаат можност да земат предизвикувачки курсеви, да се вклучат во независно истражување и да учествуваат во проекти за услуги на заедницата кои ќе им помогнат да се развијат во добро заоблени, глобални граѓани. Дополнително, ставаме силен акцент на јазичното изучување и културното образование, давајќи им можност на учениците да искусат различни култури и начини на живот, што ќе им помогне да развијат меѓукултурно разбирање и чувство за меѓународно размислување.

Нашиот наставен кадар е составен од високо квалификувани и искусни едукатори, кои носат богатство на различни перспективи и искуства во училницата. Тие се посветени да им обезбедат на нашите студенти привлечно и персонализирано образование што ќе им помогне да го достигнат својот целосен потенцијал.

Нашето училиште нуди широк спектар на спортови, клубови, работилници, надворешни предавања, екскурзии кои им помагаат на нашите студенти да ги развијат своите вештини, да ги истражат своите страсти и да се подготват за светот кој постојано се менува.