Послешколски активности

ПОСЛЕШКОЛСКИ АКТИВНОСТИ И ЗОШТО ТИЕ СЕ ВАЖНИ

Времето кое учениците го поминуваат на училиште влијае на нивниот развој. Преку послешколските активности, учениците можат да ги развијат своите социјални вештини, да го подобрат перформансот на училиште, да создадат силни врски со нивните наставници. Учеството во послешколскиот клуб е поврзано со повисоки академски достигнувања и поголема самодоверба.

Учеството пак, во спортски активности придонесува за подобра здравствена и ментална состојба кај секое дете. Послешколските програми се посебно добри за деца кои имаат ниско познавање на англискиот јазик.

Послешколските активности се исто така важни бидејќи играат голема улога во грижата за децата. Според глобалните статистики, 60% од семествата со двајца родители и 71% од семејствата каде за детето се грижи еден родител имаат потреба за послешколска грижа за децата.

Овие програми овозможуваат конструктивни активности за децата кои имаат родители кои се постојано на работа и истите се прилагодени да секој може да си ги дозволи. Послешколските клубови се совршена средина каде секој ученик може да се развива, надградува и дружи со своите врсници.

Истражете ги нашите послешколски актигвности:

Креативни уметности: Негувајте уметничко изразување и имагинација преку сликарство, скулптура, драма и многу повеќе. Нашите програми за креативна уметност ги поттикнуваат учениците да го истражат својот креативен потенцијал и да ги покажат своите таленти.

STEM Adventures: Нурнете во светот на науката, технологијата, инженерството и математиката со практични експерименти, предизвици за кодирање и возбудливи проекти кои промовираат решавање проблеми и иновации.

Јазични истражувања: Уживајте во јазикот и културата преку интерактивни јазични часови и културни активности. Развијте јазично владеење и меѓукултурно разбирање.

Спорт и фитнес: Останете активни и здрави со нашите спортски и фитнес понуди, кои се движат од фудбал и кошарка до јога и боречки вештини. Изградете тимска работа, дисциплина и доживотна љубов за да останете активни.

Музика: Ослободете го вашиот внатрешен изведувач со часови по музика, часови по танц и работилници за театар. Развијте самодоверба, сценско присуство и силно чувство за самоизразување.

Запишувањето на вашето дете на одредена послешколска активност е фантастичен начин учениците да откријат нови интереси, да се дружат и да го продолжат своето учење во релаксиран и пријатен амбиент.

Вештините, сеќавањата и пријателствата што ги негуваат за време на овие активности ќе останат со нив цел живот.

Не пропуштајте ја шансата да бидете дел од ова искуство! За да го истражите нашиот целосен опсег на програми и да го запишете вашето дете, ве молиме контактирајте не на info@maximilian.edu.mk или 070/344-794.