Летни кампови

MAXIMILIAN SCHOOL E ЕКСЛУЗИВЕН ЗАСТАПНИК НА НАЈЕЛИТНИТЕ ЛЕТНИ КАМПОВИ ВО ЕВРОПА ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ

ЛЕТНИ КАМПОВИ 8-17

Поминете го летото на една од најатрактивните локации во Европа! Нашите летни кампови за изучување на странски јазици, им нудат на учениците избор за изучување на француски, германски, англиски и италијански јазик. Овие програми се комбинирани со целодневни активности кои создаваат незаборавно искуство.

HALLO, WELCOME, SALUT, CIAO!

Учењето на странски јазик во странство, дозволува негова постојана примена за време на престојот, што е еден од најефикасните начини на изучување на јазик. За тинејџерите, во овие кампови се креира атрактивна и соодветна средина за учење која им дозволува целосно да уживаат во искуството. Од динамични и интерактивни модели на учење, до културни и забавни послешколски активности, овие кампови нудат целосна програма која им овозможува на учениците простој полн со возбуда и ентузијазам.

Werberllinsee

Montreux

Paris France

Portsmouth

Keele England

London UK

Lunch room

Berlin Wannsee

Igny Paris