AКРЕДИТАЦИИ

 Нашето училиште е посветено на обезбедување на најквалитетно образование за нашите ученици, и ние сме горди што сме акредитирани од светски препознаени организации. Нашите акредитации ја прикажуваат нашата посветеност на образовниот процес и неуморното залагање за успех на сите ученици!

─────

International Baccalaureate - World School

Нашето училиште е Светско  (IB) училиште, престижно достигнување кое поставува ригорозни стандарди за образовните институции ширум светот. Оваа организација ја препозна нашата посветеност да обезбедиме холистичко образование што ги подготвува учениците за успех во нивните идни академски и кариерни определби. Со статусот IB World School, учениците можат да бидат сигурни во квалитетот на нивното образование и вреднувањето на образовната институција од која тие се дел.

Што ги прави IB светските училишта единствени?

  • Светски препознаена програма:

    Во Меѓународно училиште Максимилијан, веруваме во обезбедување на висококвалитетно образование што ги подготвува учениците за успех во светот кој брзо се менува. Оваа акредитација ја покажува нашата посветеност на академска извонредност и гарантира дека нашите ученици добиваат врвно образование кое е и ригорозно и релевантно. Нашиот посветен наставен кадар неуморно работи за да обезбеди образовна средина што поттикнува успех кај секој ученик.

  • Ученици кои се глобални граѓани:

    Покрај светски препознаената програма, статусот IB World School, исто така, ја препознава нашата посветеност за поттикнување на меѓународно размислување кај нашите ученици. Веруваме дека е важно учениците да ги разберат и да ги ценат перспективите на луѓето од различни културни позадини и работиме напорно за да обезбедиме разновидна и инклузивна средина за учење. Нашите ученици добиваат образование што ги подготвува за успех во светот кој брзо се менува.

Меѓународно училиште Максимилијан - Светско IB училиште

Национални акредитации

Меѓународно училиште Максимилијан е акредитирана приватна гимназија од страна на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија. Со тоа ја докажуваме нашата посветеност да обезбедиме најдобро образовно искуство на нашите ученици. Акредитација бр. 11-440 од 22.09.2009 година Издадена од Министерство за образование на Република Северна Македонија.