Logo Loading

Enter your keyword

post

}

Гимназиско образование 2 (16-18 години)

30741202_10156232744443426_2446812726450716672_o

Фокусот е насочен кон мал број на предмети базирани на специфичните интереси на ученикот. Учениците кои се фокусирани кон природните науки ќе можат да изберат предмети како: Физика, Хемија и Биологија, додека останатите можат да одберат Психологија, Англиски,Математика и сл.

Наставата се одвива во мали групи, а тоа им овозможува на професорите целосна посветеност кон секој ученик.

Флексибилноста, одговорноста и заемната доверба помеѓу учениците и професорите се клучни фактори во овие две години.

По завршувањето на средното образование учениците имаат можност да аплицираат во меѓународните универзитети со комплетна образовна подготовка и зголемена самодоверба.