Logo Loading

Enter your keyword

gallery

}

Предизвик: Здрав петок 10.04.2020

За овој Здрав Петок, учениците од Максимилијан подготвуваа здрави мафини. Низ овие едноставни рецепти, тие учат како да готват и се забавуваат додека се дома. А исходот се секако вкусно подготвени оброци во кои ужива целото семејство. Времето поминаот во карантин може да биде многу забавно. Со нетрпение го очекуваме слендиот предизвик. А во меѓувреме, […]

Конкурс за упис

Конкурс за упис

ПСУ Максимилијан oбјавува К О Н К У Р С за запишување ученици за учебната 2020/2021 година- гимназиско образование Со Конкурсот за запишување ученици во средното образование во учебната 2020/2021 година е утврдена можноста за запишување ученици според наставните планови и програми за:  Гимназиско образование  природно – математичко подрачје (комбинација А),  природно – математичко подрачје […]

Предизвик: Здрав петок 27.03.2020

Предизвик: Здрав петок 27.03.2020

Дали има некој кој не сака палачинки? Денес е петок, но не е само обичен петок, туку е нашиот добропознат Здрав петок. Оваа недела нашите ученици имаа за задача да подготват здрави палачинки за појадок. Подготовката на здравите палачинки не е воопшто комплицирана! Доказ за тоа се нивните рецепти кои се готови за само 20 […]

Предизвик: Здрав петок 20.03.2020

Предизвик: Здрав петок 20.03.2020

Останете безбедни, останете здрави! Овој Здрав петок беше поинаков од претходните! Нашите ученици имаа за задача на подготват животни, користејќи најразлични овошја. Основната цел на овој предизвик беше тие да ја покажат својата креативност и да се забавуваат додека ги подготвуваат. Погледнете дел од сликите кои ни ги испратија нашите креативни ученици! Погледнете некои од [...]
Виртуелна настава, втора недела

Виртуелна настава, втора недела

Во тек е виртуелна настава во нашето училиште, погледнете! ПСУ Максимилијан е училиште кое ги цени здравјето и добросостојбата на учениците, вработените и семејствата. Безбедноста ни е секогаш приоритет. Во овој момент, земјите ширум светот преземаат чекори да ги заштитат своите граѓани од вирусот и да се спречи неговото ширење, а многу училишта и универзитети [...]
Виртуелна училница

Виртуелна училница

ОСТАНЕТЕ ДОМА Следејќи ги одлуките на Министерството за здравство, ПСУ Максимилијан како општествено одговорно училиште ја продолжи наставата онлајн. Во текот на изминатата недела, нашите ученици имаа редовни виртуелни часови. Нашиот наставен кадар е во постојана комуникација со учениците, благовремено ги надградува наставните материјали преку постојано споделување на онлајн библиотеката. Наставата се следи од дома, [...]
Здрав петок во Максимилијан 07.03.2020

Здрав петок во Максимилијан 07.03.2020

Откако успешно поминавме на нашиот прв "Здрав петок", за вториот сакавме да направиме нешто поинтересно и ги замоливме учениците да направат една здрава ужинка, покрај смутињата и цедените сокови. Учениците беа поделени во три групи и се натпреваруваа која група најбрзо може да зготви. За смутињата и цедените сокови учениците донесоа разно овошје и ги [...]

Известување

    ИЗВЕСТУВАЊЕ   Врз основа на Заклучоците на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, а кои се утврдени на седницата одржана на 10.03.2020 и врз основа на Одлуката на Владата на РСМ, со цел да се заштити здравјето на учениците и да се заострат мерките и активностите за превенција од ширење на […]

Здрав петок 28.02.2020

Здрав петок 28.02.2020

Бидејќи е сезона на настинки и грипови, за оваа недела се одлучивме за нешто поздраво. За нашиот прв здрав петок одлучивме да правиме смутиња, џусеви и овошни салати. Учениците од ПСУ Максимилијан имаа задача да најдат лесни и брзи рецепти и заедно со наставничките имаа можност да направат некои вкусни смутиња. Донесовме многу овошје и [...]